Flag

Zemiakové vafle

asi 10 ks
Jednoduché
60
Slané zemiakové vafle zo Zemiakovej kaše s mliekom Dr. Oetker ako skvelá večera.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Nedvíhame veko vafľovača príliš skoro, inak riskujeme, že sa zmes rozdelí a zostane prilepená. Vafle potrebujú istý čas na prepečenie.
Náš tip
Podávame s rôznymi dipmi z Creme VEGA Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieZemiaková kaša s mliekom Dr. Oetker
400 mlvoda
0,5 KLsoľ
2 - 3 KLmaslo
150 - 200 mlvoda studená
100 mlcmar
100 gsyr čedar strúhaný
3 ksvajce
3 PLzelenina nastrúhaná (zeler, mrkva)
1 PLcibuľka jarná najemno nakrájaná
100 gmúka hladká
0,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkaSóda bikarbóna Dr. Oetker
soľ
korenie čierne mleté
Okrem toho potrebujeme
vafľovač
Backspray Dr. Oetker na vymastenie vafľovača
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker na vymastenie vafľovača
1

Pripravíme kašu s vodou, soľou a maslom podľa návodu na obale. Do vychladnutej kaše pridáme cmar, syr, vajcia, zeleninu, cibuľku a hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom a sódou a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením.

2

Pečieme vo vafľovači, na vymastenie ktorého sme použili Backspray, až do zlatohnedej farby.

Náš tip

  • Nedvíhame veko vafľovača príliš skoro, inak riskujeme, že sa zmes rozdelí a zostane prilepená. Vafle potrebujú istý čas na prepečenie.
  • Podávame s rôznymi dipmi z Creme VEGA Dr. Oetker.