Flag

Adventná torta

asi 12 porcí
Stredne náročné
180
Nepečená adventná torta s kombináciou hrušiek a pomarančov ovoňaná Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Filetovanie citrusov: Ostrým nožom orežeme po celom obvode kôru až na dužinu. Mesiačiky pomaranča (filetky) vykrajujeme tak, aby sme získali čistú dužinu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
200 gčokoládové sušienky
100 gmaslo rozpustené
Na náplň
250 gmascarpone
500 gtvaroh polotučný
2 PLmed tekutý
2 zarovnané KLškorica mletá
75 gcukor práškový
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1 balíčekŽelatína na stuženie krémov Dr. Oetker
100 mlvoda
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
2pomaranče - filetky
1hruška zralá (olúpaná a nakrájaná na tenké plátky)
1 balíčekTortové želé číre Dr. Oetker
250 mlpomarančový džús
1 zarovnaná PLcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky a vložíme ich do misy. Pridáme maslo a ručne prepracujeme. Okraj tortovej formy položíme na podnos, nasypeme hmotu a lyžicou ju rovnomerne pritlačíme. Odložíme do chladničky.

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme mascarpone s tvarohom, medom, škoricou, cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a opatrne ju vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na hodinu do chladničky.

3

Na ozdobenie povrch torty obložíme filetkami pomaranča a plátkami hrušiek. Tortové želé pripravíme s džúsom a cukrom podľa návodu na obale a opatrne nalejeme na ovocie. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Náš tip

  • Filetovanie citrusov: Ostrým nožom orežeme po celom obvode kôru až na dužinu. Mesiačiky pomaranča (filetky) vykrajujeme tak, aby sme získali čistú dužinu.