Flag

Banánové muffiny s tvarohovým krémom

12 ks
Jednoduché
40
Obľúbené muffiny pre malých aj veľkých s krémom z Premium Zlatého klasu Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 gmaslo zmäknuté
150 gcukor trstinový
2 ksvajce
2banany roztlačené
60 mlmlieko
190 gmúka hladká
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
Na krém
2 balíčkyPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko plnotučné
6 zarovnaná PLcukor trstinový
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny
12 kspapierové košíčky na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajce, banány, mlieko a múku zmiešanú so sódou a krátko na strednom stupni vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej trúby a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme do misy a za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Pridáme vanilkovú pastu, tvaroh a kôru a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krém nanesieme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na muffiny. Uložíme do chladničky stuhnúť.