Flag

Bezgluténové brownies s Gustinom

asi 12 porcií
Jednoduché
70
bezgluténový variant obľúbeného zákusku
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
85 gmaslo
140 gcukor trstinový
1 zarovnaná KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
200 gčokoláda horká kvalitná
2 ksvajce
3 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
50 gorechy lieskové pražené, nasekané
Na ozdobenie
maliny
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vložíme do misy maslo, trstinový cukor, extrakt a soľ a misu vložíme do hrnca s vodným kúpeľom tak, aby sa dnom nedotýkala hladiny. Pridáme čokoládu, necháme rozpustiť a metličkou všetko vymiešame dohladka. Potom vyberieme z vodného kúpeľa a vajcia postupne zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu. Pridáme škrob zmiešaný s kakaom a šľaháme ešte asi 1 minútu do hladkého lesklého cesta. Nakoniec primiešame orechy. Cesto nanesieme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Brownies necháme na plechu úplne vychladnúť. Podávame s malinami a poliate tmavou polevou pripravenou podľa návodu na obale.