Flag

Jablkovo-škoricový pohár s pekanovou granolou

4 porcie
Jednoduché
90
Jednoduchý a rýchly pudingový pohár, ktorý priraví aj začiatočník z Premium Pudingu Jablko & Škorica Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto granoly môžeme použiť nalámané piškóty alebo karamelové sušienky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na granolu
1 pohárovsené vločky
0,5 poháreorechy pekanové nasekané a semiačka
1 PLmed
1 PLolej
0,5 baleniaŠkoricový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
Na krém
400 mlmlieko plnotučné
1 balíčekPremium Puding Jablko & Škorica Dr. Oetker
3 PLcukor kryštálový
150 gtvaroh jemný krémový
Na ozdobenie
2jablka väčšie
30 gorechy pekanové celé
Okrem toho potrebujeme
4 kssklenené poháre
papier na pečenie
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

V mise dôkladne zmiešame všetky suroviny na granolu. Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme, kým zmes skaramelizuje.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Granolu necháme vychladnúť.

3

Jablká si olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na kocky.

4

Puding uvaríme podľa návodu na obale, no len so 400 ml mlieka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme vychladnúť.

5

V miske metličkou rozmiešame tvaroh a postupne doň pridávame vychladnutý jablkovo-škoricový puding a miešame dohladka.

6

Do pohárov striedavo vrstvíme granolu a jablkovo-škoricový krém. Navrchu ozdobíme granolou a odložíme do chladničky. Povrch pohára ozdobíme zvyšnou granolou a kúskami jabĺk a pekanovými orechmi.

Náš tip

  • Namiesto granoly môžeme použiť nalámané piškóty alebo karamelové sušienky.