Flag

Jablkový kompót s ananásovou príchuťou

asi 5 porcií
Jednoduché
30
Chutný a osviežujúci jablkový kompót v netradičnej kombinácii chutí s Aróma ananás Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Jablkový kompót je výborný vychladený ako osvieženie v horúcich letných dňoch alebo teplý počas zimných večerov ochutený kvapkou alkoholu alebo pre deti s kopčekom vyšľahanej smotany.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1000 gjablká
200 gcukor
0,5 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 ksškorica celá
5 ksklinček
2 KLAróma ananás Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Aróma ananás Dr. Oetker
1

Jablká olúpeme, nakrájame na štvrťky alebo osminky podľa veľkosti jabĺk, vykrojíme jaderníky, vložíme do hrnca, pridáme cukor, kyselinu citrónovú, škoricu, klinček, zalejeme vodou len tak, aby boli jablká ponorené a privedieme do varu.

2

Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15 minút, kým jablká nie sú mäkké. Ku koncu varenia pridáme ananásovú arómu.

3

Vyberieme klinček a škoricu a podávame v mištičkách teplé alebo vychladené z chladničky.

Náš tip

  • Jablkový kompót je výborný vychladený ako osvieženie v horúcich letných dňoch alebo teplý počas zimných večerov ochutený kvapkou alkoholu alebo pre deti s kopčekom vyšľahanej smotany.