Flag

Jahodová želé bábovka

asi 12 porcií
Jednoduché
20
Ľahký, osviežujúci letný dezert s Tortovým želé červeným Dr. Oetker a čerstvými jahodami pre deti aj dospelých. Ideálny na každú záhradnú party.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gjahody čerstvé
2 balíčkyTortové želé červené Dr. Oetker
4 zarovnané PLcukor
400 gsmotana kyslá
200 gjogurt biely polotučný
50 gcukor práškový
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
2 balíčkyFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 baleniaŽelatínový stužovač Dr. Oetker
200 mlvoda
Okrem toho potrebujeme
ponorný mixér
silikónová forma na bábovku
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
1

Na prípravu bábovky v hrnci rozmixujeme jahody pomocou ponorného  mixéra, pridáme tortové želé, 4 PL cukru a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme asi 1 minútu. Želé plníme do polovice bábovky a potom  necháme v chladničke stuhnúť.

2

V mise zmiešame kyslú smotanu s jogurtom, práškovým cukrom, trstinovým cukrom a citrónovou kôrou. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Pripravenú zmes dáme do bábovky na stuhnuté želé a dezert vložíme  do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť.

3

Bábovku opatrne vyklopíme a podávame.