Flag

Jahodový plameniak

asi 10 porcií
Stredne náročné
110
Originálna torta na detskú oslavu s lahodnou Jahodovou náplňou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžeme tiež popustiť uzdu fantázii a tortu pripraviť podľa rovnakého návodu aj v podobe iných zvierat, napríklad labute.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
štipkasoľ
4 ksžltok
130 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
50 mlvoda vlažná
75 gmúka hladká
50 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na krém
250 gmaslo zmäknuté
250 gcukor práškový
štipkasoľ
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Na ozdobenie
2 balíčkyPoleva svetlá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2tortové formy (ø 18 cm)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme bielky so soľou dotuha. V inej mise pri rovnakom výkone vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom, pastou a vodou do peny. Pridáme múku zmiešanú s Gustinom a kypriacim práškom a sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a každý raz pozdĺžne prekrojíme.

3

V mise vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale. Na prvý korpus nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme druhým korpusom, na ktorý opäť nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme tretím korpusom, na ktorý nanesieme zvyšnú náplň a opäť uhladíme. Zakryjeme posledným korpusom a tortu odložíme asi na 30 minút do chladničky.

4

Na prípravu krému v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom, soľou a pastou dohladka. Krém zafarbíme troškou farby na ružovo a povrch a strany torty potrieme. Odložíme do chladničky.

5

Polevu vyberieme z obalu, vložíme do kastrólika a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Polevu zafarbíme farbou na tmavoružovú a odstavíme. Keď začne poleva tuhnúť, pomocou lyžičky vytvoríme na papieri na pečenie plameniakovi perie. Necháme úplne stuhnúť. Potom perie opatrne zoberieme a zvyšným krémom pripevníme na povrch a strany torty.

6

Z tvrdého papiera vystrihneme hlavu a krk plameniaka, dokreslíme pastelkami a pripevníme na stranu torty.

Náš tip

  • Môžeme tiež popustiť uzdu fantázii a tortu pripraviť podľa rovnakého návodu aj v podobe iných zvierat, napríklad labute.