Flag

Kakaové cuketové rezy

asi 24 porcie
Jednoduché
55
Vláčne a veľmi chutné rezy s orechami a Holandským kakaom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
3 ksžltok
5 PLolej
2 PLvoda
250 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
400 gcuketa olúpaná a nahrubo nastruhaná
350 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker preosiate
2 PLorechy vlašské nasekané
Na polevu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s olejom, vodou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme cuketu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a orechy. Nakoniec opatrne vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na plechu necháme vychladnúť.

3

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a vychladnutý koláč polejeme. Necháme stuhnúť.