Flag

Kokosové poháre s jahodovým želé

4 porcie
Jednoduché
30
Jednoduchý a chutný dezert z Dr. Oetker Pudingu aróma Kokos so želé z čerstvých jahôd.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Kokos
300 mlmlieko
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 PLcukor práškový
Na želé
350 gjahody
1 PLcukor práškový
1 zarovnaná PLcitrónová šťava
1,5 PLPektín Dr. Oetker
1 zarovnaná PLcukor
Na ozdobenie
50 gkokos strúhaný opražený
50 gjahody
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
4 kspoháre menšie
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Kokos
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu dezertu uvaríme hustý puding z 300 ml mlieka, 100 ml šľahačkovej smotany a práškového cukru podľa návodu na obale a necháme schladnúť.

2

Na prípravu jahodového želé očistíme jahody a vložíme ich do kastrólika. Pridáme cukor a citrónovú šťavu a ponorným mixérom všetko rozmixujeme. Pridáme pektín zmiešaný s cukrom a zmes povaríme do zhustnutia. Po miernom vychladnutí želé vrstvíme striedavo s pudingom do pohárov. Uložíme do chladničky stuhnúť.

3

Pred podávaním poháre ozdobíme kokosom a čerstvými jahodami.