Flag

Letné malinové osvieženie

asi 12 porcií
Jednoduché
40
Ten pravý múčnik na horúce letné dni.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
200 gmaslové sušienky (napr. Club)
80 gmaslo zmäknuté
Na náplň
125 gmaliny čerstvé, očistené
200 gsyr tvarohový (napr. Lučina)
300 gjogurt biely plnotučný
100 gcukor práškový
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda vlažná
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
125 gmaliny čerstvé, očistené
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu vložíme sušienky do mikroténového vrecka, pevne uzavrieme a pomocou valčeka rozdrvíme. Sušienky nasypeme do misy, pridáme maslo a ručne dôkladne premiešame. Hmotu nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a lyžicou rovnomerne pritlačíme ku dnu formy.

2

Na prípravu náplne rozmixujeme maliny (125 g) ponorným mixérom na pyré. V mise vyšľaháme syr s jogurtom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Polovicu náplne nalejeme na sušienkový korpus. Nanesieme malinové pyré, nalejeme zvyšnú náplň a povrch uhladíme. Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne rozotrieme na tuhnúcu náplň. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

3

Odstránime okraj formy. Na ozdobenie rozmixujeme 2/3 malín s cukrom ponorným mixérom na pyré, prepasírujeme a nalejeme na povrch torty. Tortu dozdobíme zvyšnými malinami.