Flag

Májová ovocná torta

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Nepečená chladená ovocná torta s Jahodovou náplňou Dr. Oetker a VEGA Gélom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Okrem toho potrebujeme
forma v tvare srdca (Ø 25 cm)
šľahač
ponorný mixér

Zloženie

Na korpus
200 gmaslové sušienky
100 gmaslo rozpustené
Na náplň
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
250 gtvaroh polotučný
Na želé
200 gjahody
50 gcukor
1 balenieVEGA Gél Dr. Oetker
150 mlvoda
Na ozdobenie
jahody a černice
lístky mäty
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu pomocou váľka alebo mixérom rozdrvíme sušienky. V mise ich zmiešame s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Vzniknutú hmotu nanesieme na dno vymastenej formy, dôkladne pomocou lyžice pritlačíme a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale. Nakoniec krátko zašľaháme tvaroh. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.

3

Želé pripravíme tak, že jahody rozmixujeme pomocou ponorného mixéra a pridáme cukor. VEGA Gél pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame k jahodám. Želé nalejeme na náplň a odložíme do chladničky stuhnúť.

4

Pred podávaním ozdobíme jahodami, černicami a lístkami mäty.