Flag

Muffiny pre pánov

24 porcií
Jednoduché
30
Chcete potešiť niečím sladkým a navyše s kvapkou whisky? Potom pre vás máme tento originálny recept😊.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pozn.: Ak budete z whisky upíjať, neručíme za to, že vaše muffiny budú vyzerať tak, ako tie na obrázku.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gčokoláda na varenie
100 gmaslo
250 gmúka polohrubá
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
polovica KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
150 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
2 ksvajce
100 mlčierna káva silná
4 PLwhisky
Na ozdobenie
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko
trochuwhisky
1 balíčekČokoládové kúsky Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kúsky Dr. Oetker
1

Čokoládu nalámeme na kocky a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.

2

V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou a pridáme vajcia.

3

Do uvarenej kávy prilejeme 4 PL whisky, aby skôr vychladla.

4

Do cesta pridáme kávu s whisky a roztopenú čokoládu s maslom. Všetko vypracujeme pomocou šľahača na hladké cesto. Cesto dáme do foriem na muffiny (asi do 1/2 výšky) a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Po upečení necháme muffiny vychladnúť. Podávame so šľahačkou, ktorú pripravíme zo Šľahačky Dr. Oetker podľa návodu s kvapkou whisky. Ozdobíme čokoládovými kúskami.

Náš tip

  • Pozn.: Ak budete z whisky upíjať, neručíme za to, že vaše muffiny budú vyzerať tak, ako tie na obrázku.