Flag

Oriešky v čokoláde

asi 40 ks
Stredne náročné
60
Lieskové oriešky na perníkovom podklade zaliate čokoládovou Polevou tmavou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 gcukor trstinový
štipkasoľ
2 zarovnaná KLPerníkové korenie Dr. Oetker
125 gmed tekutý
50 gmaslo zmäknuté
2 PLmlieko
Na pokrytie a polevu
300 gorechy lieskové olúpané celé opražené
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a perníkovým korením. Pridáme med, maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a ostrým nožom nakrájame na obdĺžniky s rozmermi asi 3 × 7 cm. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.

2

Na povrch husto nasypeme lieskové oriešky a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Perníčky necháme vychladnúť.

4

Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a povrch perníčkov nimi polejeme.