Flag

Ovocné osvieženie

asi 12 porcií
Náročné
70
nielen na leto
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 gmaslo mäkké alebo margarín
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 ksvajce
300 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
citrónová kôra strúhaná
štipkasoľ
100 mlmlieko
Na ovocnú náplň
200 mlvoda
100 gcukor
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
300 - 350 gmaliny alebo jahody
Na smotanovú náplň
3 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
250 - 300 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 PLcukor práškový
1 PLrum
Na oblohu
400 - 500 grebarbora nakrájaná na 2 cm kúsky
250 mlvoda
6 - 8 PLcukor (rebarbora je kyslá)
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Maslo, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Po jednom do peny pridáme vajcia (každé zašľahávame asi 30 sekúnd). Múku, kypriaci prášok, citrónovú kôru a soľ premiešame a striedavo (na 1.stupni šľahača) s mliekem zapracujeme do našľahanej peny. Tuhé cesto pomocou stierky vyklopíme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre.

Doba pečenia: 30 - 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení stiahneme papier na pečenie a korpus necháme celkom vychladnúť. Vychladnutý korpus 1x pozdĺžne prekrojíme. Spodný plát opäť vložíme do očistenej tortovej formy položenej na podnose s okrajom.

3

Na ovocnú náplň pripravíme želé podľa návodu na obale, ale cukor pridáme ako je uvedené v recepte. Do horúcej náplne nasypeme maliny alebo jahody, premiešame, a akonáhle začne náplň tuhnúť, ovocie vyberieme a poukladáme na korpus. Želé nalejeme rovnomerne. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Na smotanovú náplň namočíme želatínu a ušľaháme smotanu s práškovým cukrom. Zo želatíny zľahka vytlačíme vodu, pridáme rum a rozpustíme. Do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 PL šľahačky a zľahka rozmiešame s ostatnou šľahačkou. Náplň natrieme na ovocie a zakryjeme druhým plátom (reznou stranou nahor).

5

Rebarboru premiešame s vodou, cukrom a tortovým želé a necháme krátko speniť (2-3 minúty povaríme). Rebarborové dieliky rozdelíme na tortu a opatrne zalejeme zvyšným želé. Necháme najlepšie cez noc v chladničke uležať, aby se chute spojili.