Flag

Pečené karamelové cibuľky

4 porcie
Jednoduché
20
Chutné a mierne pikanté cibuľky budú ozdobou každej grilovačky. Pripravte si ich aj Vy s Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Cibuľky môžeme pred podávaním posypať parmezánom a čerstvým rozmarínom. Môžeme tiež prekladať kúskami inej zeleniny, napr. cuketou alebo baklažánom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
10cibuľa červená (menšie kusy)
1 zarovnaná PLsoľ
5 strúčikycesnak
3 vetvičkyrozmarín
štipkarasca mletá
100 mlvývar zeleninový
3 PLolej olivový
3 PLocot balsamico tmavý
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Cibuľky olúpeme. Spodnú časť zrežeme tak, aby sa dali postaviť, a vrchnú časť prerežeme mierne do kríža. Osolíme, zasunieme do nich plátky cesnaku a kúsky rozmarínu, posypeme rascou a postavíme do pekáča.

2

Vývar, olej, ocot a karamelový cukor zmiešame v hrnčeku a nalejeme na cibuľky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 45 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

3

Ihneď podávame.

Náš tip

  • Cibuľky môžeme pred podávaním posypať parmezánom a čerstvým rozmarínom. Môžeme tiež prekladať kúskami inej zeleniny, napr. cuketou alebo baklažánom.