Flag

Pudingovo-jablkový rybník

12 porcií
Stredne náročné
100
Dokonalá harmónia chutí Pudingu Dr. Oetker, sviežich jabĺk a pekanových orechov.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
250 gmúka hladká
štipkasoľ
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
150 gmaslo zmäknuté
Na náplň
6jablka malé (olúpaná, zbavená jadierok a nakrájaná na polovice)
citrónová šťava z 2 citrónov
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
1 ksvajce
Na zaliatie a ozdobenie
1 ksvajce
30 gcukor
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
100 gjogurt biely polotučný
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
15 ksorechy pekanové
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku so soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi 40 minút odležať v chladničke.

2

Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niekoľkých miestach poprepichujeme.

3

Na cesto rozložíme polovice jabĺk odrezanou stranou nahor a polejeme ich vytlačenou citrónovou šťavou. V mise vyšľaháme nastrúhaný marcipán s vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a nanesieme na jablká.

4

Na zaliatie v mise vymiešame vajce s cukrom, pudingovým práškom, jogurtom, smotanou a kôrou metličkou dohladka a nalejeme na povrch. Nakoniec dozdobíme pekanovými orechmi. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 

Doba pečenia: 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Koláč necháme vychladnúť.