Flag

Rýchla ovocná torta

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Jednoduchá a lahodná torta s Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak necháme koláč pred podávaním zachladiť v chladničke, bude príjemne osviežujúci.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
90 gcukor krupicový
150 gjogurt biely
200 gmúka polohrubá
štipkasoľ
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 govocie čerstvé (napr. maliny, čučoriedky, jahody, marhule)
Na krém
1,5 balíčkyCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
270 mlmlieko
200 gsmotana na šľahanie (33%)
35 gcukor práškový
ovocie na dozdobenie
Eště potrebujeme
tortová forma (Ø 20 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, pridáme jogurt, ďalej do misy preosejeme múku s kypriacim práškom a soľou. Opäť premixujeme a cesto nalejeme do tortovej formy. Na povrch cesta poukladáme ovocie podľa vlastného výberu a dáme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 - 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme na mriežke vychladnúť.

3

Na prípravu krému vyšľaháme mlieko s Crème Olé a rovnomerne ho nanesieme na vychladnutý koláč. Vrch potrieme vyšľahanou šľahačkou s práškovým cukrom a dozdobíme ovocím.

Náš tip

  • Ak necháme koláč pred podávaním zachladiť v chladničke, bude príjemne osviežujúci.