Flag

Slávnostná mandľová torta

asi 16 porcií
Stredne náročné
20
Oriešková pochúťka s výrobkom Smeta-fix Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
6 ksžltok
80 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané PLmandľový likér
6 ksbielok
80 gcukor práškový
200 gmandle mletých
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
100 glieskovo-orieškový krém
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
130 gčokoláda mliečna (nadrobno nasekaná)
2 zarovnané PLmandle (plátky, opražené)
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na cesto rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Žĺtky, práškový cukor, vanilínový cukor a likér vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny a vmiešame vychladnutú polevu. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a zľahka ručne vmiešame mandle. Sneh pridáme do vaječnej zmesi a ručne vymiešame hladkú hmotu.

2

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Korpus necháme vychladnuť a pozdĺžne rozrežeme.

4

Na náplň zmiešame smotanu s orieškovým krémom, smeta-fixom a vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom dohladka. Na ozdobu odložíme bokom 2 PL náplne. Na spodnú polovicu korpusu natrieme 2/3 náplne. Priložíme hornú polovicu korpusu a zvyšným krémom potrieme povrch a okraj torty.

5

Na polevu rozpustíme za stáleho miešania v kastróliku čokoládu s 2 PL náplne. Necháme vychladnúť. Polevu nalejeme na povrch torty a rozotrieme. Povrch a okraje torty posypeme plátkami mandlí. Pred podávaním uložíme tortu na 1 hodinu do chladničky.