Flag

Slivkovo-čokoládová nátierka

asi 6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Nátierku so Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgslivky zrelé
200 mlvoda
150 gHolandské kakao Dr. Oetker
100 gčokoláda horká
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
6 kspoháre s viečkami
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu nátierky vložíme do väčšieho hrnca očistené a vykôstkované slivky, zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 1 hodinu povaríme. Potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Pridáme kakao, nalámanú čokoládu a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Odoberieme prípadnú penu a ihned plníme do priravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime hore dnom a asi na 5 minút necháme stáť na viečku.