Flag

Veľkonočná vaječná tlačenka

1 tlačenka
Jednoduché
180
Ľahká večera alebo desiata so Želatínou na vaječnú tlačenku Dr. Oetker, ktorá poteší vaše chuťové poháriky!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na prípravu vaječnej tlačenky môžeme použiť vajíčka z veľkonočnej výslužky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na zmes
1 pohársterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (hmotnosť 330 g)
1 balíčekŽelatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
75 mlnálev po odkvapkaní zeleniny
4 ksvajca uvarené natvrdo
1cibuľa menšia
250 mltatárska omáčka
1 zarovnaná KLsoľ
0,5 KLkorenie čierne mleté
1 PLocot
Okrem toho potrebujeme
forma na biskupský chlebíček
potravinárska fólia
sitko
Picture - Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
1

Na prípravu zmesi necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zo zeleniny. Zeleninu spoločne s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.

2

Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť.

3

Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Náš tip

  • Na prípravu vaječnej tlačenky môžeme použiť vajíčka z veľkonočnej výslužky.