Flag

Veľkonočný mazanec

1 ks
Jednoduché
20
patrí na každý veľkonočný stol
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak mazanec nespotrebujeme celý, môžeme ho dať zamraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
150 gmaslo alebo margarín rozpustený a vychladnutý
200 mlmlieko polotučné vlažné
1 zarovnaná PLhrozienka alebo nasekané oriešky, mandle, kandizované ovocie podľa chuti
Na ozdobenie
1 ksvajce rozšľahané
25 gmandle nasekané
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Buchty Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pridáme do zmesi na Buchty: maslo alebo margarín, mlieko, arómu alebo rum, hrozienka, oriešky a kandizované ovocie. Cesto pripravíme podľa návodu na obale a dáme na teplé miesto na 45 až 60 minút vykysnúť.

2

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a spracujeme na koláč, ktorý položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potom ho potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami a v strede ostrým nožom nakrojíme do kríža. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Náš tip

  • Ak mazanec nespotrebujeme celý, môžeme ho dať zamraziť.