Flag

Veselý puding Včielka

6 porcií
Jednoduché
40
Kreatívny dezert pre všetky deti s obľúbeným Dr. Oetker Pudingom aróma Vanilka.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
200 gsušienky cookies
Na marhuľový puding
480 gkompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
Na smotanový puding
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
300 mlmlieko
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
40 gcukor
Na ozdobenie
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
1 balenieFarby gélové potravinárske čierne Dr. Oetker
mandľové plátky
1 baleniePoleva tmavá Dr. Oetker
100 gpistácie nasekané
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
misa s objemom 1 ½ l
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farby gélové potravinárske čierne Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu nahrubo nasekáme cookies a rovnomerne ich nanesieme na dno misy.

2

Na prípravu marhuľového pudingu necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Bokom si odložíme 8 polovičiek marhúľ a zvyšné pomocou ponorného mixéru rozmixujeme na pyré a dolejeme zachytenú šťavu do 500 ml. Nalejeme do hrnca, pridáme pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Marhuľový puding vylejeme na nasekané cookies a uhladíme.

3

Na prípravu smotanového pudingu uvaríme pudingový prášok s mliekom, smotanou a cukrom podľa návodu na obale a opatrne ho rovnomerne nalejeme na marhuľový puding. Uhladíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie polovičiek marhúľ kúsok marcipánu zafarbíme čiernou farbou na prípravu oči. Plátky mandlí použijeme ako uši. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a vytvoríme pásiky. Pred podávaním včielky ich nanesieme na puding a okolo nich posypeme pistáciami.