Flag

Zlaté sušienky

asi 40 ks
Jednoduché
25
Zlaté sušienky so Zlatým klasom Dr. Oetker, ktoré si získajú každého.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Sušienky môžeme poliať aj Polevou tmavou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
325 gmúka hladká
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
125 gcukor práškový
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté
Na polevu
1 balíčekPoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
3 PLvoda alebo mlieko
Ešte potrebujeme
formičky na vykrajovanie (ø 8 cm)
2 plechy na pečenie
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, kypriacim práškom, cukrom a kôrou. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a uložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na plát o hrúbke asi 50 mm a vykrojíme rôzne tvary pomocou vykrajovačiek. Nanesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Sušienky necháme vychladnúť.

3

Polevu pripravíme s vodou alebo s mliekom podľa návodu na obale a povrch sušienok polejeme.

Náš tip

  • Sušienky môžeme poliať aj Polevou tmavou Dr. Oetker.