Stanovisko spoločnosti Dr. Oetker k výsledkom správy JRC z júna 2019

Bratislava, 25/06/2019

Spoločnosť Dr. Oetker dodržiava všetky zákony a nariadenia na európskej aj na lokálnej úrovni, preto víta aktivity, ktoré sú zamerané na vzdelávanie a orientáciu spotrebiteľov na trhu potravín.

Pre Dr. Oetker je každý spotrebiteľ dôležitý.

Testy preukázali, že mrazená pizza Dr. Oetker Ristorante, európska jednotka na trhu mrazenej pizze, je ponúkaná vo všetkých testovaných krajinách s jednotnou globálnou receptúrou. Do testovania boli zahrnuté tri druhy: Quattro Formaggi, Mozzarella a Hawaii. Rovnaké výsledky by boli dosiahnuté aj pri zahrnutí ostatných druhov radu Dr. Oetker Ristorante.

Ďalšími dvomi testovanými výrobkami boli pudingy s vanilkovou a čokoládovou arómou. Pri týchto výrobkoch sa jasne ukazuje, ako lokálne tradície a príslušné legislatívy jednotlivých krajín ovplyvňujú receptúry a deklarácie na obaloch. Obzvlášť pudingy s vanilkovou a čokoládovou arómou musia byť maximálne prispôsobené spotrebiteľom na trhoch, kde sa predávajú.

Výrobok Dr. Oetker Puding Originál s čokoládovou arómou má na Slovensku veľmi vysoký obsah kakaa, pretože to slovenskí spotrebitelia očakávajú a majú radi. Preto je tento puding na Slovensku najpredávanejší. Spotrebitelia v iných krajinách preferujú iné receptúry.

Pudingové výrobky sú celoeurópsky neporovnateľné, pretože sú veľmi tradičné a na ich odlišné značenie má výrazný vplyv legislatíva príslušnej krajiny.

V prípade potreby ďalších informácií píšte otázky na e-mail: zdenek.kvinta@oetker.sk

Zdeněk Kvinta
Marketing Executive Manager Senior

Dr. Oetker zvyšuje kvalitu

Kladno, 26. 1. 2018

Pre Dr. Oetker sú potreby zákazníkov a kvalita našich výrobkov na prvom mieste. Sledujeme preto velmi dókladne, čo zákazníci od našich výrobkov očakávajú a ako sa móžeme ešte zlepšit.

Na základe stúpajúcich nárokov našich spotrebiterov sme sa rozhodli zaradiť na Slovensku sortiment mrazených pízz Dr. Oetker Ristorante Pizza v rovnakej podobe ako ho poznáme zo západnej Európy. Tento sortiment sa v súčasnosti začína dostávat do predajnej siete.

Receptúry výrobkov Dr. Oetker Ristorante Pizza sa odlišujú od doterajšej ponuky mrazených pízz Dr. Oetker v Slovenskej republike novou receptúrou, vyššou hmotnosťou, vUším priemerom i vzhradom produktov. Celý rad zahřňa 13 výrobkov. Spolu s produktami s novými receptúrami prenášame na slovenský trh naviac päť jedinečných noviniek:

Dr. Oetker Ristorante Pizza Dolce al Cioccolato: jedinečná čokoládová pizza na trhu s tromi druhmi čokolády na tenkom chrumkavom ceste

Dr. Oetker Ristorante Pizza Quattro Stagioni: jedinečná pizza „štyri ročné obdobiau so salámou, tuniakom, špenátom a šampiónmi

Dr. Oetker Ristorante Pizza Bianca Prosciutto Patata: jedinečná pizza na smotanovom základe so šunkou a zemiakovými lupienkami

Dr. Oetker Ristorante Pizza Carbonara: jedinečná pizza na smotanovom základe so šunkou, ciburou, vajcami a syrom

Dr. Oetker Ristorante Pizza Salame Gluten Free: kvalitná bezlepková pizza s výbornou chuťou

Celý sortiment Dr. Oetker Ristorante d'alej zahřňa obrúbené druhy:

Dr. Oetker Ristorante Pizza Quattro Formaggi: pizza so štyrmi druhmi syra

Dr. Oetker Ristorante Pizza Prosciutto: pizza so šunkou

Dr. Oetker Ristorante Pizza Hawaii: pizza so šunkou a ananásom

Dr. Oetker Ristorante Pizza Mozzarella: pizza so syrom mozzarella

Dr. Oetker Ristorante Pizza Polic: pizza s kuracím rrisom