Flag

Želatína v želé

Dezerty ako z cukrárne
Inšpirácia
Želatína v želé
Dezerty ako z cukrárne

Chcete pripraviť z pohodlia domova chutné a na pohľad krásne zákusky ako z cukrárne? Vďaka našim jednoduchým radám, ako správne pracovať so želé či želatínou, to hravo zvládnete. Odteraz vaše dezerty budú nielen chuťovým, ale aj vizuálnym zážitkom, ktorému nikto neodolá!

Želé a želatína, aký je rozdiel?

Na úvod je potrebné ujasniť si základné rozdiely medzi na prvý pohľad veľmi podobnými prísadami, ktorých zloženie, vlastnosti a použitie sa výrazne líšia.

Želatína je živočíšneho pôvodu a pri príprave krému či aspiku sa nesmie variť, iba zohrievať.

Naopak, želé je rastlinného pôvodu a pri jeho príprave musí prejsť varom minimálne po dobu 1 minúty.

Viac o rozdieloch medzi želé a želatínou sa dozviete TU.

Recepty s želé a želatínou
24 výsledky

Videných 6 z 24 výsledkov

Naše výrobky kúpite vo vybraných reťazcoch. Žiadajte kvalitu!

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach