Flag

Cibuľový chlieb

asi 1 porcia
Jednoduché
140
Netradičný slaný chlieb s cibuľovou náplňou s Ražným kváskom Dr. Oetker vás svojou chuťou milo prekvapí.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 PLcukor
1 - 1,5 zarovnaná KLsoľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
2 ksvajce
1 ksžltok
250 mlvoda vlažná
0,5 zarovnané KLrasca mletá
0,5 KLčili korenie mleté
4 PLmaslo rozpustené
Na náplň
2cibuľa
1 PLolej
štipkasoľ
Na potretie
bielok
Okrem toho potrebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
potravinárska fólia
alobal
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, soľou, droždím a kváskom. Pridáme vajcia, žĺtok, vodu, korenie a maslo a ručne vypracujeme dohladka.  Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na náplň nakrájame cibuľu nadrobno a orestujeme na oleji domäkka. Odstavíme, osolíme a necháme vychladnúť.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche krátko premiesime a pomocou váľka vyvaľkáme na obdĺžnik. Na cesto nanesieme rovnomerne cibuľu a zarolujeme. Prenesieme do olejom vymastenej formy, zakryjeme fóliou a necháme ešte asi hodinu kysnúť.

4

Povrch potrieme pomocou štetca alebo peirka belkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút. Potom zakryjeme alobalom a ešte asi 10 minút dopečieme, kým chlieb nebude mať požadovanú kôrku.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C