Flag

Špaldové kváskové lievance

4 - 6 porcí
Jednoduché
90
Nadýchané kysnuté lievance s Ražným kváskom Dr. Oetker, špaldovou múkou a chia semienkami.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na rozkvas
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
150 gražná múka hladká
200 - 250 mlvoda
Na cesto
100 gmúka špaldová celozrnná
100 gmúka hladká
30 gcukor trstinový
1 KLsemienka chia
300 mlmlieko vlažné
2 ksvajce
Na smaženie
olej slnečnicový
Okrem toho potrebujeme
panvica na lievance
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
1

Na prípravu rozkvasu v mise zmiešame sušený kvások, múku a vodu a prikryjeme utierkou.

2

Na druhý deň na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s rozkvasom, cukrom a semienkami. Pridáme mlieko, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť. Potom dôkladne zapracujeme vajcia.

3

Na panvici na lievance potretej troškou oleja smažíme lievance na oboch stranách dozlatista.