Flag

Jahodová torta

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
Jarné osvieženie
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
1 - 2 PLvoda horúca
50 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
80 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na ozdobenie
500 gjahody čerstvé, očistené
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 - 3 zarovnané PLcukor
Na náplň
1 balenieŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
4 - 5 PLvoda
250 gtvaroh polotučný mäkký
150 gjogurt biely plnotučný
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s horúcou vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Za stáleho šľahania do vaječnej peny zašľaháme cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom. Múku zmiešame s kypriacim práškom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do vaječnej peny. Cesto vylejeme na dno vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Upečený korpus necháme vychladnúť.

3

Niekoľko jahôd rozrež narežeme na tenké plátky. Plátkami obložíme zvnútra okraje formy. Celé, malé jahody poukladáme na korpus do kruhu tak, aby stred zostal voľný. Zvyšné jahody nakrájame na plátky (na obloženie vrchnej strany).

4

Na prípravu náplne necháme želatínu napučať vo vode. Tvaroh rozmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a za stáleho miešania do úplného rozpustenia zahrievame (nevaríme!) . Do rozpustenej želatíny okamžite vmiešame asi 2 PL tvarohu zmesi a vlejeme späť k zvyšnému tvarohu. Zľahka vmiešame šľahačku.

5

Náplň najprv polievkovou lyžicou nalejeme medzi plátky jahôd pri okraji, aby nám nepadali a až k stene okraja, aby nepretieklo želé. Potom opatrne náplň natrieme na tortu a uhladíme. Tortou „buchneme" o stôl, aby sa náplň „usadila". Vrchnú stranu obložíme zvyšnými jahodami a odložíme do chladu.

6

Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu a opäť najprv pri kraji nalejeme na jahody a po malom stuhnutí po celej obloženej ploche.