TRASENÁ OLÉ FAREBNÁ ROLÁDA

ľahká a nadýchaná

1 roláda

ľahká príprava 40 Minút

Prísady

Prísady

na recept TRASENÁ OLÉ FAREBNÁ ROLÁDA

Na cesto:

5 ks bielok
5 ks žĺtok
5 zarovnaných PL cukor práškový
5 zarovnaných PL múka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker Dr.Oetker
2 zarovnané PL kakao

Na náplň:

210 g kompót broskyňový (hmotnosť po odkvapkaní)
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Creme Olé vanilka Dr.Oetker Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr.Oetker Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)

príprava

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme sneh z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Metličkou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a sneh. Z polovice cesta vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie nepravidelné pruhy. Do druhej polovice cesta preosejeme kakao a premiešame. Tmavým cestom vyplníme medzery. Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200°C

Teplovzdušná rúra: 180°C

Doba pečenia: asi 10 min.

2

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol a plát zrolujeme.

3

Na prípravu náplne pokrájame broskyne na menšie kúsky a nalejeme spoločne so šťavou do uzatvárateľnej nádoby. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Vychladnutý plát rozvinieme a potrieme náplňou. Zrolujeme a odložíme do chladničky

Nutričné hodnoty na recept TRASENÁ OLÉ FAREBNÁ ROLÁDA

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 6955kJ
1660kcal
929kJ
222kcal
Tuky 103g 14g
Sacharidy 109g 15g
Bielkoviny 31g 4.1g