TRASENÁ OLÉ MANDARÍNKOVÁ ROLÁDA

nápadité

1 roláda

ľahká príprava 40 Minút

Prísady

Prísady

na recept TRASENÁ OLÉ MANDARÍNKOVÁ ROLÁDA

Na cesto:

bielky
žĺtky
5 zarovnaných PL práškový cukor
5 zarovnaných PL polohrubá múka
1 zarovnaná KL Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker Dr.Oetker

Na náplň:

175 g kompót mandarínkový (hmotnosť po odkvapkaní)
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Creme Olé kokos Dr.Oetker Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr.Oetker Dr.Oetker
5 mandarínky

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)

príprava

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni do peny. Metličkou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200°C

Teplovzdušná rúra: 180°C

Doba pečenia: asi 10 min.

2

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol a plát zrolujeme.

3

Na prípravu náplne nalejeme kompót aj so šťavou a smotanu do uzatvárateľnej nádoby. Pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Vychladnutý plát rozvinieme a potrieme náplňou. Mandarínky olúpeme a napicháme za sebou na špajľu. Položíme na náplň a roládu zrolujeme. Špajľu vytiahneme a roládu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept TRASENÁ OLÉ MANDARÍNKOVÁ ROLÁDA

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 7675kJ
1833kcal
615kJ
147kcal
Tuky 111g 8.9g
Sacharidy 124g 9.9g
Bielkoviny 48g 3.8g

Výrobky Dr.Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.

Top 10 recepty Najnovšie recepty
1.
1.