
Grécke vianočné pečivo
Zloženie
Príprava:
Sirup pripravíme tak, že v kastróliku privedieme vodu s cukrom, škoricovým cukrom a kôrou do varu (nevaríme). Odstavíme, vmiešame med a necháme
úplne vychladnúť.
Na cesto v mise metličkou vymiešame džús s olejom, škoricovým cukrom,
kôrou a korením. Pridáme múku zmiešanú s krupicou a kypriacim práškom
a krátko ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na 20 rovnakých kúskov a z každého vytvarujeme malý ovál. Jednotlivé kúsky rozložíme na plechy vyložené papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Po upečení horúce pečivo namáčame aspoň na 30 sekúnd do sirupu.
Ihneď posypeme orechami a pritlačíme, aby sa na sirup prilepili.
Súvisiace recepty

Letné košíčky s limetkovo-citrónovou náplňou

Zmrzlinové rumové koláčiky poliate čokoládou

Marhuľovo-pomarančový pie s likérom

Jahodové tartaletky

Gratinované jahody

Halloweenska čierna Krtkova torta
