
Vianočné linecké pečivo
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou a mandľami. Pridáme maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska. Do polovice koliesok v strede miniformičkami povykrajujeme rôzne motívy. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Kolieska necháme vychladnúť.
Plné kolieska potrieme džemom. Kolieska s motívmi pocukrujeme a poukladáme na kolieska s džemom.
Súvisiace recepty

Banánové duo muffiny

Šťavnatý čokoládový koláč s VEGA krémom

Veľkonočný veniec Pavlova

Perníkové cookies s polevou

Vianočné dekoračné ozdoby

Vianočné marcipánové guľôčky
