Flag

Bábovka Zlatý klas

asi 16 porcií
Jednoduché
80
ľahké cesto vďaka Zlatému klasu Originál
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch bábovky môžeme pocukrovať práškovým cukrom alebo ozdobiť polevou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžltok
200 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 mlvoda vlažná
100 mlolej
4 ksbielok
160 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom a vodou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny.

2

Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a Zlatým klasom a zľahka ručne vymiešame dohladka. 2/3 cesta nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy.

3

Do zvyšnej 1/3 cesta pridáme kakao a dôkladne zamiešame. Potom nanesieme do formy a špirálovitým pohybom vidličky cestá premiešame, čím sa vytvorí mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

4

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme schladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch bábovky môžeme pocukrovať práškovým cukrom alebo ozdobiť polevou Dr. Oetker.