Flag

Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

asi 12 porcií
Jednoduché
120
Lahodný banánový chlebíček poteší sladkou polevou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch chlebíčka môžeme posypať vlašskými orechmi.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 gcukor
štipkasoľ
0,5 KLškorica mletá
200 gmaslo rozpustené
3banany
2 ksvajce
50 gorechy vlašské nasekané
Na polevu
200 gcukor práškový
50 mlvoda
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
1,5 PLrum tmavý
Ešte potrebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a škoricou. Pridáme maslo, roztlačené banány, vajcia a orechy a vymiešame vareškou dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 55 - 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Chlebíček necháme vychladnúť a odoberieme ho z formy.

3

Na prípravu polevy na panvici privedieme do varu cukor s vodou a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Opatrne prilejeme smotanu s rumom a krátko povaríme. Odstavíme a necháme asi 30 minút chladnúť. Potom polevu natrieme na povrch chlebíčka.

Náš tip

  • Povrch chlebíčka môžeme posypať vlašskými orechmi.