Flag

Čučoriedkový krémeš

20 porcií
Stredne náročné
120
Ovocný variant obľúbeného zákusku s netradičným fialovým krémom. Premium Zlatý klas Dr. Oetker mu dodá jemnú chuť vanilky Bourbon.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto šľahačkovej smotany môžeme použiť 2 balíčky Šľahačky v prášku Dr. Oetker, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
Náš tip
Čučoriedkový kompót môžeme nahradiť 300 g mrazeného lesného ovocia, ktoré na panvici povaríme so 100 ml vody a 3 PL kryštálového cukru. Rozmixujeme a ďalej postupujeme podľa návodu. Ak v kréme nechceme mať šupiek a semiačka z ovocia, rozmixovaný zmes precedíme cez hustejšie sitko.
Náš tip
Ak sa lístkové cesto pri pečení nafúkne, po upečení naň zľahka položíme vlhkú utierku.
Náš tip
Krémeš krájame poriadne vychladený čistým nožom, ktorý po každom reze utrieme papierovou utierkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 baleniacesto lístkové (rolované s papierom na peč.)
Na krém
560 mlčučoriedkový kompót (asi 160 g čučoriedok)
1 PLcitrónová šťava
5 balíčkyPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
1200 mlmlieko plnotučné
12 PLcukor kryštálový
150 gmaslo zmäknuté
1 KLFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Na šľahačku
500 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
2 baleniaSmeta-fix Dr. Oetker
4 PLcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
ponorný mixér
plech na pečenie veľký plytký
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

V miske rozmixujeme čučoriedkový kompót spolu so šťavou a s citrónovou šťavou dohladka. Ovocnú zmes zmiešame s 1200 ml mlieka. Krém pripravíme zo Zlatýkch klasov podľa návodu na obale z mlieka s čučoriedkami a 12 PL cukru. Uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania (aby sa nám na povrchu nevytvorila šupka) necháme vychladnúť.

2

Lístkové cesto vyberieme z chladničky, rozrolujeme a necháme aspoň 10 minút postáť pri izbovej teplote.

3

Rúru predhrejeme. Prvý plát cesta položíme na opačnú stranu plechu, poprepichujeme vidličkou, aby sme zabránili nafúknutiu a pečieme do mierneho zhnednutia.

Doba pečenia: asi 8 - 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 220 °C

4

Druhé cesto, ešte pred pečením, nakrájame na papieri na pečenie štvorce asi 6 x 6 cm a pečieme v rúre na opačnej strane plechu, ako prvé cesto. Po upečení necháme vychladnúť.

Doba pečenia: asi 8 - 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 220 °C

5

V miske si elektrickým ručným šľahačom rozmiešame maslo izbovej teploty (na nízkych otáčkach). Potomo po lyžiciach zašľahávame vychladnutý čučoriedkový puding dohladka. Na záver, po kvapkách, pridávame gélovú farbu.

6

V druhej mise elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vychladenú šľahačkovú smotanu a Smeta-fixy. Na záver pridáme práškový cukor a prešľaháme.

7

Na spodné cesto rovnomerne rozotrieme čučoriedkový krém a uhladíme. Naň rozotrieme vyšľahanú šľahačku. Rozložíme upečené štvorce cesta tak, aby nám pokryli celý koláč a necháme v chladničke stuhnúť min. 3 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, ktorý sypeme cez sitko.

Náš tip

  • Namiesto šľahačkovej smotany môžeme použiť 2 balíčky Šľahačky v prášku Dr. Oetker, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
  • Čučoriedkový kompót môžeme nahradiť 300 g mrazeného lesného ovocia, ktoré na panvici povaríme so 100 ml vody a 3 PL kryštálového cukru. Rozmixujeme a ďalej postupujeme podľa návodu. Ak v kréme nechceme mať šupiek a semiačka z ovocia, rozmixovaný zmes precedíme cez hustejšie sitko.
  • Ak sa lístkové cesto pri pečení nafúkne, po upečení naň zľahka položíme vlhkú utierku.
  • Krémeš krájame poriadne vychladený čistým nožom, ktorý po každom reze utrieme papierovou utierkou.