Flag

Išelské tortičky

asi 25 ks
Jednoduché
50
Rakúska špecialita na vianočný stôl s Vanilkovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
100 gmandle olúpané nastrúhané
180 gmaslo mäkké
Na zlepenie
5 PLdžem marhuľový
Na poliatie a ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
pistácie olúpané (celé alebo nasekané)
Ešte potrebujeme
koliesko na vykrajovanie (Ø 5 cm)
2 plechy na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilkovým cukrom, soľou a mandľami. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 20 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou valčeka rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičky vykrojíme kolieska. Nanesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Kolieska necháme vychladnúť a potom k sebe zlepujeme džemom.

3

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a povrch koliesok do nej namočíme. Dozdobíme pistáciami a necháme stuhnúť.