Flag

Jahodovo-orechový dezert

asi 6 porcií
Jednoduché
45
Letný svieži dezert ako stvorený na oslavy alebo len na maškrtenie. Čerstvé jahody, Tortové želé a Jahodová náplň Dr. Oetker – tá najlepšia kombinácia.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžeme ho tiež ozdobiť polovicami orechov a Toppingom Dr. Oetker.
Náš tip
Z receptu môžeme tiež pripraviť mini tortičky tak, že z upečeného korpusu povykrajujeme kolieska, ktoré vložíme do cukrárskeho kruhu a naplníme jahodovým želé a náplňou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
75 gorechy vlašské mleté
polovica KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
30 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 ksvajce
30 gmaslo zmäknuté
Na náplň
450 gjahody
100 mldžús jahodový alebo voda
2 PLcukor
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
100 mldžús jahodový alebo voda
Na ozdobenie
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (20 x 30 cm)
6dezertné poháre
miniformičky na vykrajovanie rôznych tvarov napr. kvietky
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame orechy s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia a maslo a šľahačom vyšľaháme na hladké cesto. Cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus rozdrobíme a rozdelíme na dno pohárov.

3

Na prípravu náplne vložíme do hrnca očistené a na kúsky nakrájané jahody. Pridáme 100 ml jahodového džúsu alebo vody a cukor a asi 5 minút na miernom ohni povaríme. Tortové želé rozpustíme v 100 ml jahodového džúsu alebo vody. Pridáme k jahodám a za stáleho miešania ešte asi minútu povaríme. Časť pripraveného želé nalejeme do nízkej nádoby do výšky asi 1 cm a necháme stuhnúť v chladničke. Zvyšok želé nanesieme do pohárov na rozdrobené korpusy a necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie pripravíme náplň so smotanou podľa návodu na obale a nanesieme do vychladnutých pohárov.

5

Zo želé vykrajujeme rôzne tvary a ozdobíme nimi povrch dezertu.

Náš tip

  • Môžeme ho tiež ozdobiť polovicami orechov a Toppingom Dr. Oetker.
  • Z receptu môžeme tiež pripraviť mini tortičky tak, že z upečeného korpusu povykrajujeme kolieska, ktoré vložíme do cukrárskeho kruhu a naplníme jahodovým želé a náplňou.