Flag

Jarný pozdrav z lesa

asi 12 porcií
Jednoduché
90
Originálny recept od súťažiaceho Ďoďa zo súťaže Pečie celé Slovensko.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Cupcakes môžeme tiež ozdobiť napr. flambovanou hruškou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
75 gcukor práškový
150 mlolej alebo 150 g rozpustené maslo
150 gmúka polohrubá
150 gorechy lieskové mleté
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,5 baleniaČokoládové kúsky Dr. Oetker
Na krém
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
150 gmascarpone
1 PLVanilková pasta Dr. Oetker
200 ggaštanové pyré
Na ozdobenie
100 gcukor
100 gorechy lieskové olúpané
Okrem toho potrebujeme
12 kspapierové košíčky na muffiny
forma na muffiny (12 kusov)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
teflónová panvica
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kúsky Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou šľahačom do peny. Pridáme olej alebo maslo, múku zmiešanú s kypriacim práškom, orechy a vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame čokoládové kúsky. Cesto rozdelíme do papierových košíčkov v plechu na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme šľahačom smotanu dotuha. Pridáme mascarpone, pastu a gaštanové pyré a krátko vyšľaháme dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na muffiny. Odložíme do chladničky stuhnúť.

4

Na ozdobenie rozpustíme na panvici cukor. Keď začne cukor hnednúť, odstavíme a vmiešame orechy. Orechy v karameli obalíme, prenesieme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Tekutú pastu na ozdobenie získame dôkladným rozmixovaním.

5

Ozdobíme orieškovým karamelom alebo orechami.

Náš tip

  • Cupcakes môžeme tiež ozdobiť napr. flambovanou hruškou.