Flag

Jogurtová jahodová torta

asi 8 porcií
Jednoduché
90
Jahodová sezóna začína! Pripravte si vláčne jogurtové cesto, pudingový krém, čerstvé jahody a zalejte Tortovým želé Dr. Oetker a uvidíte ten úspech 😊!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžĺtok
3 PLcukor
400 gjogurt biely grécky
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
4 PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ksbielok
0,5 baleniaČokoládové kúsky Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
250 mlmlieko
100 gmaslo zmäknuté
30 gcukor práškový
Na obloženie a potretie
250 gjahody alebo maliny čerstvé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
200 mlvoda alebo ovocná šťava
2 PLcukor
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 22 cm)
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kúsky Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme jogurt, kôru a škrob zmiešaný s kypriacim práškom. Zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Nakoniec vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na krém uvaríme pudingový prášok s mliekom. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Krém nanesieme na povrch korpusu a uhladíme.

4

Na krém rozložíme očistené ovocie. Zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou alebo šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Odložíme do chladničky stuhnúť.