Flag

Kakaová bábovka z červenej repy

16 ks
Jednoduché
90
Vláčna kakaová bábovka s chrumkavými Drvenými kakaovými bôbmi Dr. Oetker. To musíte vyskúšať!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Bábovku môžeme posypať kakaom, pocukrovať alebo poliať Polevou Dr. Oetker.
Náš tip
Do cesta môžeme pridať orechy, prípadne môžeme bábovku vysypať strúhaným kokosom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
štipkasoľ
120 gmaslo zmäknuté
250 gcukor
3 ksžltok
100 mlolej
100 mlmlieko
200 gmúka polohrubá
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
150 gčervená repa uvarená najemno nastrúhaná
1 balenieDrvené kakaové bôby Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Drvené kakaové bôby Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a olejom dohladka. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nastrúhanou repou a bôbmi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

2

Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Bábovku necháme vo forme asi 20 minút vychladnúť a potom ju vyklopíme.

Náš tip

  • Bábovku môžeme posypať kakaom, pocukrovať alebo poliať Polevou Dr. Oetker.
  • Do cesta môžeme pridať orechy, prípadne môžeme bábovku vysypať strúhaným kokosom.