Flag

Krtkova torta s jahodami

asi 12 porcie
Jednoduché
60
Jahodová verzia obľúbenej Krtkovej torty Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balenieKrtkove torty Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
75 mlmlieko
Na náplň
500 - 600 mlsmotana na šľahanie (33%)
100 mlvoda
300 gjahody čerstvé
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Krtkove torty Dr. Oetker
1

Zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 - 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť.

3

Potom oddelíme dno formy a korpus položíme na tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Necháme okraj široký 1 cm. Vydlabanú časť korpusu v miske rozdrobíme.

4

Jahody očistíme a poukladáme na korpus. Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame v dvoch fázach do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky. Šľahačkovú náplň navŕšime kopulovito až ku okraju a posypeme rozdrobeným korpusom. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.