Flag

Medová torta s orechmi

16 porcií
Náročné
180
Obľúbená medová torta s krémom z Pudingu ar. Smotana-vanilka Dr. Oetker. Pochutí si každý.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme tortu menej sladkú, vynecháme 4 PL cukru pri varení pudingu.
Náš tip
Tortu môžeme pripraviť aj ako karamelovú. Sladené zahustené mlieko pred použitím varíme v zavretej plechovke cca 2 hodiny vo vodnom kúpeli a do krému ho pridáme vychladené, prípadne použijeme sladené zahustené mlieko karamelové. Namiesto Pudingu ar. Smotana-vanilka môžeme použiť Puding Karamel Dr. Oetker.
Náš tip
Pri pečení korpusov dodržiavame rovnakú dobu pečenia.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
650 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkaSóda bikarbóna Dr. Oetker
100 gmaslo
3 PLmed
300 gcukor kryštálový
1 KLocot
2 ksvajce
Na krém
2 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
600 mlmlieko
4 PLcukor kryštálový
250 gmaslo zmäknuté
1 baleniemlieko kondenzované sladené (plechovka)
Na ozdobenie
1 PLmed izbovej teploty
2 PLvoda teplá
50 gorechy vlašské nahrubo nasekané
3 PLmlieko kondenzované sladené
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma Ø 24 cm
papier na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
1

V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a odložíme.

2

Na cesto vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor a ocot. Dôkladne premiešame metličkou a necháme mierne vychladnúť (tak, aby sme v nej udržali prst). V miske rozšľaháme vajcia, pridáme do zmesi a miešame do peny.

3

Postupne pridávame múčnu zmes a dôkladne vymiešame vareškou. Prenesieme na pracovnú dosku a rukami vypracujeme pevné a trošku lepivé cesto. Ak je cesto príliš lepivé, pridáme ešte 2 zarovnané PL hladkej múky. Odložíme do chladničky na 30 minút.

4

Pudingy uvaríme podľa návodu na obale, ale iba so 600 ml mlieka a 4 PL cukru, necháme úplne vychladnúť. Počas chladnutia ho priebežne miešame, aby sa na povrchu nevytvorila šupka. Do vychladnutého pudingu elektrickým ručným šľahačom postupne zašľaháme kúsky zmäknutého masla, následne postupne zašľaháme sladené zahustené mlieko (na ozdobenie si odložíme 3 PL). Krém odložíme do chladničky.

5

Cesto nožom rozdelíme na 6 rovnakých častí. Pracovnú dosku pomúčime a každú časť rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Rámom tortovej formy alebo pokrievkou vykrajujeme kruhové korpusy. Z odkrojkov opäť vypracujeme cesto a vyvaľkáme ďalšie pláty. Nepoužité zvyšky cesta odložíme a použijeme na záver na zdobenie.

6

Rúru zapneme a necháme vyhriať. Vložíme prázdny plech na pečenie a nahrejeme. Každý vykrojený plát cesta preložíme na papier na pečenie, položíme na vyhriaty plech a postupne všetky upečieme. Na záver upečieme zvyšky cesta.

Doba pečenia: asi 6 - 8 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

7

Upečené pláty opatrne ukladáme na seba (bez papiera na pečenie) a necháme vychladnúť.


V miske rozmiešame med a teplú vodu na sirup. Pláty otočíme drsnou stranou hore a pokvapkáme sirupom. Takto pripravené pláty postupne natierame krémom z drsnej strany a vrstvíme na seba. Zvyšným krémom potiahneme povrch aj boky torty. V miske zmiešame orechy a rozdrvené upečené zvyšky cesta a vrch aj boky torty posypeme. Povrch torty pokvapkáme 3 PL sladeného zahusteného mlieka, odložíme do chladničky a necháme cez noc odležať. Tortu krájame nožom nahriatym v teplej vode.

Náš tip

  • Ak chceme tortu menej sladkú, vynecháme 4 PL cukru pri varení pudingu.
  • Tortu môžeme pripraviť aj ako karamelovú. Sladené zahustené mlieko pred použitím varíme v zavretej plechovke cca 2 hodiny vo vodnom kúpeli a do krému ho pridáme vychladené, prípadne použijeme sladené zahustené mlieko karamelové. Namiesto Pudingu ar. Smotana-vanilka môžeme použiť Puding Karamel Dr. Oetker.
  • Pri pečení korpusov dodržiavame rovnakú dobu pečenia.