Flag

Olivové špirálky

12 ks
Jednoduché
110
fantastické
Zloženie
Príprava
Náš tip
Špirálky môžeme posypať hrubou soľou, sezamovými semiačkami alebo provensálskym korením.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmúka hladká
150 gmúka polohrubá
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
3 strúčikycesnak (prelisované)
2 PLolej olivový
220 mlmlieko vlažné
olivy zelené a čierne bez kôstok
Na potretie a posypanie
1 ksvajce
ľanové semienka
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie
12špajlí
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím a soľou. Pridáme cesnak, olivový olej a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Olivy striedavo napicháme na špajdle asi 2 cm od seba.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého vytvoríme valček dlhý asi 22 cm a každý valček omotáme okolo špajdle tak, aby medzi cestom bolo vidieť olivu. Špirálky naukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú pomocou pierka potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Špirálky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Špirálky môžeme posypať hrubou soľou, sezamovými semiačkami alebo provensálskym korením.