Flag

Parížske rožteky

asi 50 ks
Stredne náročné
110
Krehký orechový korpus s lahodným kakaovým krémom a polevou – to je dokonalé prepojenie chutí.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
400 gcukor práškový
250 gorechy vlašské
4 zarovnaná PLstrúhanka
Na krém
3 ksvajce
10 zarovnaných PLcukor
3 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
375 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise nad parou vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Postupne po lyžiciach zašľahávame cukor. Pridáme orechy zmiešané so strúhankou a zľahka zamiešame. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme rožteky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: asi 140 °C

Teplovzdušná rúra: asi 120 °C

2

Rožteky necháme mierne vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia s cukrom a kakaom. Vo väčšej mise vyšľaháme maslo, postupne pridávame vychladnutú zmes a vyšľaháme dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme krémom a nastriekame na rožteky. Odložíme najmenej na 1 hodinu do chladničky.

4

Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale a rožteky opatrne namáčame. Necháme v chladničke stuhnúť.