Flag

Rebarborový koláč so snehom

asi 24 porcií
Jednoduché
60
Rebarbora je vyhľadávanou zeleninou najmä pre vysoký obsah vitamínov a minerálov a výborne sa hodí na prípravu sladkých koláčov. Ochutnajte ten náš!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka polohrubá
0,5 baleniaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 ksvajce
80 gmaslo zmäknuté
4 PLmlieko
Na náplň a potretie
1 kgrebarbora
100 gmandle strúhané
3 ksbielok
200 gcukor
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme vajce, maslo a mlieko a vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme.

2

Na náplň očistíme rebarboru a nakrájame ju asi na 2 cm kúsky. Rebarboru rovnomerne rozložíme na cesto a posypeme strúhanými mandľami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na potretie v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. Sneh rozotrieme na horúci koláč a pri rovnakej teplote dopečieme asi 10 minút doružova.

4

Koláč necháme vychladnúť.