Flag

Škoricové srdcia

asi 8 porcií
Jednoduché
130
Kysnuté srdiečka s Droždím Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlcmar
125 gmaslo
500 gmúka
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
60 gcukor
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na potretie a posypanie
100 gmed tekutý
3 KLškorica
2 PLmlieko
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme cmar a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a kôrou. Pridáme cmar s maslom a vypracujeme hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske prepracujeme a pomocou váľka vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 35 × 40 cm. Cesto potrieme rovnomerne medom a posypeme škoricou. Pomocou ostrého noža alebo ostrôžky nakrájame na 8 rovnakých pásov (5 × 35 cm). Pásy zatočíme do špirály. Vytvoríme z nich srdcia a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme mliekom, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Srdcia necháme vychladnúť.