Flag

Sladký vianočný stromček

10 porcií
Stredne náročné
70
Stromček z lístkového cesta s brusnicami a pistáciami.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Brusnicový džem môžeme nahradiť napr. ríbezľovým alebo malinovým džemom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 plátkycesto lístkové
Na náplň
150 gdžem brusnicový
Na potretie
1 ksvajce
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
25 gpistácie
25 gbrusnice sušené
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyberieme cestá z chladničky a necháme ich stáť asi 10 minút pri izbovej teplote. Potom jedno cesto položíme na plech vyložený papierom na pečenie a vykrojíme z neho tvar stromčeka.

2

Potrieme ho brusnicovým džemom a priložíme vykrojeným stromčekom z druhého cesta.

3

Pomocou štetca alebo pierka potrieme cesto rozšľahaným vajcom. Boky stromčeka ostrým nožom nakrájame na pásiky a stočíme do špirálok (pozri obr.) Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Stromček necháme vychladnúť.

5

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a polejeme ňou stromček. Posypeme pistáciami a brusnicami a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Brusnicový džem môžeme nahradiť napr. ríbezľovým alebo malinovým džemom.