Flag

Šúľance s makom a jablkovou zálievkou

asi 4 porcie
Jednoduché
20
Zemiakové šúľance so 100 % Makom mletým Dr. Oetker a korenenou jablkovou zálievkou vás zaručene vrátia do detských čias.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na šúľance
6 kszemiakov stredne veľkých uvarených v šupke
1 ksvajce
soľ
200 gmúka hrubá
50 gdetská krupica
Na jablkovú zálievku
7 ksjablká stredne veľká
2 ksškorica celá
6 ksklinček
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
200 mlvoda
Na dokončenie
100 % Mak mletý Dr. Oetker
cukor práškový
maslo
Okrem toho potrebujeme
hrniec väčší a menší
ponorný mixér
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
1

Na prípravu šúľancov olúpeme vychladnuté zemiaky a najemno ich nastrúhame. Pridáme vajce, soľ a prisypávame múku a krupicu až do ich minutia alebo podľa chuti. Z cesta odkrajujeme kúsky a tvarujeme malé šištičky, ktoré na bokoch zúžime.

2

Šúľance varíme vo veľkom hrnci v mierne osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú. Potom ich pomocou sitka vyberieme a necháme odkvapkať.

3

Na jablkovú zálievku olúpeme jablká a nakrájame ich na malé kúsky. Vložíme ich do hrnca. Pridáme korenie, cukor, šťavu a vodu a varíme na strednom stupni do zmäknutia. Potom korenie vyberieme, jablká pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a podľa potreby zriedime vodou.

4

Hotové šúľance podávame s jablkovou zálievkou zasypané osladeným makom a podľa chuti preliate maslom.