Flag

Sviatočná bábovka

asi 16 porcií
Stredne náročné
30
Lahodná bábovka pripravená s pomocou Polevy tmavej Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na ozdobenie môžeme vyskúšať aj Polevu svetlú Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmaslo
350 gcukor múčkový
4 ksvajce
200 gsmotana na šľahanie (33%)
500 gmúka polohrubá
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gpomaranče nasekané kandizované alebo sušené marhule
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme maslo s cukrom, vanilinovým cukrom a vajciami pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni dohladka. Pridáme smotanu a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto dobre prepracujeme. Pridáme kandizované ovocie, cesto nalejeme do formy na bábovku vystriekané Backsprayem podľa návodu na obale. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 50 - 55 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Bábovku necháme mierne vychladnúť, vyklopíme ju na servírovací tanier a necháme vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu a bábovku polejeme.

Náš tip

  • Na ozdobenie môžeme vyskúšať aj Polevu svetlú Dr.Oetker.